Superkrossi hooaeg jätkub pühapäeval ringrajal

Joel Kukk
Copy
Superkrossi hooaja avaetapil pakkus tagaveoliste autode finaalsõit pinget finišilipu langemiseni.
Superkrossi hooaja avaetapil pakkus tagaveoliste autode finaalsõit pinget finišilipu langemiseni. Foto: Pille Russi

Pärnumaa tehnikaspordiklubi Erki Sport superkrossi karikasarja teise etapi võistluspäev algab Audru ringraja 1,2kilomeetrisel põhjaringil võistlejate registreerimise ja autode tehnilise ülevaatusega, seejärel tutvuvad autsportlased rajaga ja toimub superkrossiautode kvalifikatsioon ning pool tundi pärast keskpäeva antakse esimene start.

Sarnaselt esimese etapiga on superkrossi klassides kavas ühisstardiga sõidud ja tänavasõiduautodega kihutavad rahvasportlased saavad viies arvestuses omavahel mõõtu võtta sprindis, kus rajale minnakse ühekaupa. Superkrossis võisteldakse neljas masinaklassis: noored, 2WD-esivedu, 2WD-tagavedu ja vabaklass. Tavakohaselt lõpetab võistluspäeva seitse ringi kestev superfinaal, kuhu pääseb iga klassi kaks kiiremat.

Hooaja esimesel etapil olid ringrajal superkrossi kiireimad Dauri Demant (esikvedu), Kris Hahn (tagavedu), Martin Vatter (vabaklass) ja Caspar Pärn (noored). Rahvasprindis nautisid oma klassis võidurõõmu Marko Muru, Kristjan Priilinn, Ronald Reisin, Joosep Hütt ja Kristiina Schneeberg.

“Veebruari esimestel nädalatel paukunud pakane andis lootust, et pääseme üle pika aja merejääle kihutama, aga taas otsustas ilmataat meile vingerpussi mängida,” rääkis Erki Spordi president Eiki Eriste. “Looduse vastu ei saa ja nii tuleb meil jälle ringrajal paremad välja selgitada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles