16aastane pärnakas aitas püstitada Eesti rekordi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Aurelia Roos.
Aurelia Roos. Foto: Erakogu

Eesti naiskond püstitas Läti lahtistel meistrivõistlustel 4×100 meetri kombineeritud teateujumises riigi rekordi.

Uus Maarjamaa rekord on 4.14,96, millesse oma panuse andis Pärnu spordikooli 16aastane sportlane Aurelia Roos. Peale pärnaka ujusid nelikus Aleksa Gold, Eneli Jefimova ja Marie Toompuu. Varasem tippmark (4.16,99) paranes enam kui kahe sekundiga.

Eestlased teenisid Valgevene järel teise koha. Aurelia Roos on paremalt teine.
Eestlased teenisid Valgevene järel teise koha. Aurelia Roos on paremalt teine. Foto: Eesti Ujumisliit.

Mõõduvõtul käis kaasas Pärnu spordikooli treener Marika Tikerbär, keda valdasid võistlussõitu planeerides vastakad tunded: kas tasub ikka praegusel ajal välismaale minna?

“Läti ujumisliidule tuleb au anda. Nad said väga hästi hakkama võistkondade informeerimise, majutuse, testimise, tubades toitlustuse, ujulas korra tagamisega. Võistlejaid oli kaheksast riigist: kõige kaugemalt  Aserbaidžaanist ja Indiast. Soomest, Valgevenest, Moldovast, Venemaaltki,” jutustas Tikkerbär.

Kuna tegemist oli FINA (rahvusvaheline ujumisföderatsiooni) võistlusega, sai täita Tokyo olümpia ja MMi norme. Nõnda tuldigi üle maailma kohale. “Head näited on Eesti ujuja Eneli Jefimova ja Kanadast Eestisse treenima tulnud Aleksa Gold. Meeldiv tõdeda, et ka Pärnu spordikooli ujujad püstitasid kuhjaga isiklikke rekordeid, mis oli loomulik, kui viimane võistlus 50meetrisel rajal toimus augustis,” meenutas treener.

Roos säras teatevõistluse kõrval liblikujumise individuaaldistantsilgi, kui sai kirja 27,90 ja täitis sellega Euroopa juunioride meistrivõistluste normatiivi. Järgmisel nädalavahetusel panevad koondislased oma oskused proovile Klaipedas Balti meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles