Fotod ja video ⟩ Üks õngitseja kuulas päästjaid kohe, teine pistis piki jõge jooksu

Copy

Pärnu südalinna kandis kükitab keset jõge üksainus õngitseja. Segamatult kössitab eakas mees vaikelu keskel vahtplastist kastil ja tirgutab, selja tagant Jaansoni rajalt saatmas harvade jalutajate pilgud. Tema ees, Rääma tänava pool, näitab hõbejalt sillerdav vesi juba kevade märke.

Kalapüüdja on jõele läinud ühes jalgrattaga. Siis on ta selle külili jääle jätnud ja umbes niisama palju maad üksnes kompsudega edasi sammunud. Ta teab väga hästi, et ükski varas ei julgeks praegu jääle tema sõiduvahendi järele minna.

​Mees ei istu asjata: aeg-ajalt on näha, kuidas ta asub kibekiiresti nööri jääaugust välja sebima. Kaldalt silm nii hästi sinnani ei seleta, aga nähtavasti näkkab.

Üksvahe tõuseb mees püsti, kõnnib edasi-tagasi ja räägib telefoniga. Silmanähtavalt ei muretse ta, et selles kohas võib läbi jää kargesse vette vajuda.

On 3. märts. Päev, mil Lääne päästekeskus kehtestas Pärnu-, Saare-, Hiiu-, Lääne-, Järva- ja Raplamaal keelu minna siseveekogude jääle.

Piki vasakkallast kulgevat Suur-Jõe tänavat pidi autoga ülesvoolu sõites paistab taamalt, kuidas punane pääste- auto paremale, jõe poole keerab. Ajakirjanikule ja fotograafile avaneb võrdlemisi kentsakas vaatepilt: päästjad seisavad nõutult kaldal, taustal mööda jõejääd nende eest Papiniidu silla suunas lippav mees, kelk nobedasti järel libisemas. Jõudnud “ohutusse” kaugusesse, puurib kalapüügientusiast jäässe uue augu, et rahumeeli edasi tirgutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles