Pärnakas pääses naiste tennise maailma edetabelisse

Pärnu Postimees
Copy
Lissi Kubre pääseb seitsmenda Eesti tennisistina WTA edetabelisse.
Lissi Kubre pääseb seitsmenda Eesti tennisistina WTA edetabelisse. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Kesklinna tennisekooli sportlane Lissi Kubre võitis Egiptuses Sharm El Sheikhi 15 000dollarilise auhinnafondiga turniiri avaringis Svenja Ochsneri (Šveits, WTA 736.) 7:6, 6:4 ja pääseb tänu sellele seitsmenda Eesti tennisistina WTA  edetabelisse.

Tunamullused Pärnu turniirid (Kubre jõudis suvel poolfinaali ja sügisel teise ringi) peaksid veel olema mängijate arvel ja esimene neist läheb maha alles juulis. WTA ehk üleilmse naiste tenniseassotsiatsiooni edetabelisse pääseb mängija siis, kui ta on vähemalt kolmel turniiril punkte kogunud ehk avaringist edasi saanud (tugevamatel turniiridel kui 15 000 piisab vähemastki, aga kolm tulemust peab igal juhul kirjas olema). Eestlannadest peaks Kubre tõusma nüüd kuuendaks, sest tal on kolme turniiriga rohkem punkte kui Maria Lota Kaulil. Tõsi, Kubre võib Sharm El Sheikhis võita veel ja tõusta hea tulemuse korral Eesti viiendaks reketiks, edestades ka Helena Narmontit.

Esimeses setis Ochsneri vastu servis Kubre seisul 5:4 ja 6:5, aga kaotas oma pallingu mõlemal juhul. Kuid tie-break’is läks eestlanna kiiresti ette 3:0 ja 6:1 ning võitis 7:3.

Teises setis oli Kubre samuti murdega ees, aga seisul 5:3 oma servil mängiti väga pikk geim, kus Eesti tennisistil oli ka kaks matšpalli. Vastasel oli murdepalle siiski rohkem ja neist viienda ta realiseeris. Aga Kubre ei lasknud ennast häirida ja võitis Ochsneri servi nulliga, mis tähendaski võitu.

Kubre alistas vastase, kuigi tegi 17 topeltviga. Pärnakas võitis esimeselt pallingult 67 ja vastane 59 protsenti punktidest, millest vahe sisse tuligi. Omapärasel kombel noppis Kubre teisel servilgi Ochsnerist rohkem punkte (35 ja 32 protsenti), sest nende 17 servi järel, mis sisse läksid, võitis ta 12 punkti.

Nüüd seisab Kubrel ees turniiril esimesena asetatud jaapanlanna Ayano Shimizuga (WTA 298.). Paarismängus Kubre kaasa ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles