Galerii ⟩ Naistepäeva eel käib aiandis kibekiire töö aovalgest hilisõhtuni

Copy

Esmaspäeval ees ootav naistepäev on lillemüüjatele kibekiire müügiaeg. Sindis kümmekond aastat selleks puhuks tulbimerd ajatanud Kase aiandis ei too tähtpäev rikkust majja. Nii kinnitab perefirma töötaja Kardo Kase, kelle sõnutsi on tõtt-öelda hea, kui tänavu lilleilule peale maksta ei tule.

Naiste pidupäevaks õite ettekasvatus toimub Kase aiandis ühes kasvuhoones 200 ruutmeetril, kus tänavu tõuseb sibullilli üle 90 000. Paarkümmend aastat suvelilli ja köögivilju kasvatanud ettevõttel on rohemajades pinda 900 ruutmeetrit.

Kui kõrvalseisjale võib tunduda, et kasvuhoonetes käib vilgas elu vaid pool aastat, algab töine aeg tegelikult jaanuaris ja kestab aasta lõpuni. Sindi perefirmas on ametis kõik leibkonna liikmed: peale perepoja ka ema, isa ja vanaema.

“Tal näpud kogu aeg sügelevad,” ütleb lapselaps muiates. Aiandi algusaega on Kardo jutu järgi raske määratleda, sest lilli kasvatas juba tema vanavanaema, kes vähesel määral tegeles sordiaretusegagi. Kardo ise on kasvuhoones vanemate sabas sibanud sellest ajast, mil käima hakkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles