Kohtu ette astub sortimisjaama ja veokite süütaja

Lauri Mutso
Copy
Süüdistuse järgi lõikas 36aastane mees möödunud aasta septembris sorteerimisjaama territooriumile pääsemiseks seda ümbritsevasse võrkaeda augu ja põhjustas neljapäevase vahega kaks tulekahju.
Süüdistuse järgi lõikas 36aastane mees möödunud aasta septembris sorteerimisjaama territooriumile pääsemiseks seda ümbritsevasse võrkaeda augu ja põhjustas neljapäevase vahega kaks tulekahju. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääne ringkonnaprokuratuur on saatnud kohtusse süüdistuse, milles heidab 36aastasele Timole ette Paikuse osavallas Seljametsa külas asuva sorteerimisjaama ja seal seisnud veoautode süütamist.

Süüdistuse järgi lõikas Timo möödunud aasta septembris sorteerimisjaama territooriumile pääsemiseks seda ümbritsevasse võrkaeda augu ja põhjustas neljapäevase vahega kaks tulekahju, milles hävisid jäätmejaama angaar, seal olnud tootmiseadmed ja veoautod. “Kriminaalasja materjalist nähtub, et süüdistatava arvates oli ettevõte talle kahju tekitanud, ja kättemaksuks süütas ta 16. septembril prügila angaari ja 20. septembril mitu territooriumil olnud veokit,” ütles prokurör Küllike Kask.

Angaar ja selle sisu hävisid tulekahjus täielikult, veoautod osaliselt. Süüdistatav aga tekitas põlenguga üldohtlikul viisil eriti suure varalise kahju. Peale selle süttisid angaari ümbruses kokkupressitud jäätmed ja tulekahju ajal levis lähikonnas suures koguses mürgiseid gaase. Kohalikel elanikel soovitati sulgeda aknad-uksed ja välja lülitada ventilatsioon.

“Angaari ja veoautode süütamisega tekitati ligemale poole miljoni euro suurune kahju ja seda kahju nõuab kannatanu süüdistatavalt tsiviilhagiga välja,” lisas Kask.

16. septembril kella 4.30 ajal teatati häirekeskusele tulekahjust Seljametsa külas, kus lahtise leegiga põles jäätmejaama angaar. Peale selle olid süttinud selle ümbruses ladustatud jäätmed. Tulekahju kustutamine võttis ligemale 12 tundi.

20. septembril kell 5.41 teatati häirekeskusele, et Seljametsa küla jäätmekäitlusjaamas põleb kaks prügiveokit. Jäätmejaama töötajad suutsid enne päästjate kohalejõudmist summutada suuremad leegid, päästjad kustutasid tulekahju lõplikult ning kontrollisid üle kõik autod ja territooriumi.

Kahtlustatav tuvastati ja võeti vahi alla juba teise põlengupäeva hommikul, kuna kohalikud olid meest märganud ja takistasid tema lahkumist sündmuspaigast. Süüdistatav on varem karistatud nii varguste kui narkokuriteo eest, viimati mullu veebruaris, ja süütamise ajal kehtis tema suhtes katseaeg.

Samuti heidetakse samale mehele ette alkoholivargust kauplusest ja Tori vallas kaduma läinud välitualeti vargust. Viimati mainitud pani ta toime ühes tuttavaga. Kaaslane on teo üles tunnistanud, kahju hüvitanud ja tema suhtes on kriminaalmenetlus lõpetatud.

Asja hävitamise eest, kui sellega on tekitatud oluline kahju, määratakse süüdimõistmise korral rahaline karistus või kuni viis aastat vangistust. Varguse eest saab mõista rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Jäätmejaama omanikud Ragn-Sellsist ei soovinud kohtuasja kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles