Viirus sunnib madalamad liigad pausile

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eesti vutipüramiidi teisel astmel ehk esiliigas kaasa tegev Pärnu jalgpalliklubi meeskond peab viiruse leviku tõttu mängupausi pidama.
Eesti vutipüramiidi teisel astmel ehk esiliigas kaasa tegev Pärnu jalgpalliklubi meeskond peab viiruse leviku tõttu mängupausi pidama. Foto: Jüri Looring

Ehkki koroonaviiruse levik on Eesti jalgpallimeistrivõistluste paljusid mänge edasi lükanud, algab Pärnu Vapruse meistriliigahooaeg sel nädalal siiski ja esimene lahing lüüakse laupäeval Tallinnas FCI Levadiaga. Esiliigas osalev Pärnu jalgpalliklubi meeksond ja esiliiga b-tasandil kaasa lööv Vändra Vaprus peavad viiruse taandumise ootuses pausi pidama.

Valitsuse otsusega võivad karmistuvates koroonapiirangutes tegutseda ainult profisportlased ja meistriliigad ja nii tuleb madalamatel liigadel jääda ooterežiimile.

Eesti jalgpalli liidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uibolehe sõnade kohaselt jälgib jalgpalli liit olukorda ja võtab edasise tegevusplaani vastu siis, kui piirangud leevenevad.

Uibolehe jutu järgi loodetakse jääda senise formaadi juurde ehk mängida neli ringi. Kui viiruse levikust tekkiv paus jääb kuupikkuseks, nagu praegu on lubatud, ja aprillis on võimalik mängudega jätkata, saab ära jäänud mängud tagasi teha suvisel EM-finaalturniiri ajal või novembris, pikendades kehtivat kalendrit mõne nädala võrra.

Kui piirangud jäävad kehtima pikemaks ajaks, on jalgpalli liidul olemas nii plaan B, mille kohaselt mängitakse madalamate liigade tšempionaat maha veidi väiksemas mahus, kui plaan C, mis nõuab mängude vähendamist suuremal määral.

Uiboleht märkis, et kui selgust rohkem, tutvustatakse muudatusettepanekuid klubidele ja räägitakse need esindajatega läbi.

Pärnu jalgpalliklubi meeskond pidas hooaja esimese mängu pühapäeval, alistades 2:1 FC Elva. Vändra Vapruse hooajadebüüt pidanuks toimuma eeloleval laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles