Riik läheb lukku, meie avame

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Moodne tehnika võimaldab lehel allikate ja lugejatega suhelda digitaalsel teel ja nii ei jää ajakirjanduse tegemine Pärnu Postimehes ühelgi päeval seisma.
Moodne tehnika võimaldab lehel allikate ja lugejatega suhelda digitaalsel teel ja nii ei jää ajakirjanduse tegemine Pärnu Postimehes ühelgi päeval seisma. Foto: Mailiis Ollino
  • Kogu Pärnu Postimehe veebisisu on täna lugejale tasuta saadaval.

Kas mäletate, kus olite ja mida tegite 364 päeva tagasi? Siis, kui kehtima hakkas eriolukord.

Mina mäletan. Meeles on selle päeva eelõhtugi. Tunne, et riigis on olukord tõsine. Tuline vaidlus vestluspartneriga, kes ei pidanud koroonaviiruse ohtu millekski. Õhtune telefonikõne linnapeale küsimusega, mis siis nüüd saab sellest kooliperest, kus nakkus sees. Vaikus pärast seda.

Oi, kui palju oleme pidanud sellest ajast alates leppima tõdemusega, et me ei tea. Ei tea mina ega teie. Ei poliitikud ega teadlased.

Nüüd läheb riik taas lukku. Peaminister Kaja Kallas on nimetanud, et see on sisuliselt eriolukord. Ma mõistan probleemi tõsidust ja käitun vastavalt kehtestatud abinõudele. Ometi on ärevus minus palju väiksem kui aasta tagasi. Meerile pole enam põhjust helistada. Aastaga on lisan­dunud kogemusi, kuidas toimetada. Usun, et teilgi, head lugejad. Seega, me tuleme eesootava kuuga isekeskis nüüd paremini toime.

Täna on päev, mil kogu meie digisisu on saadaval tasuta. Riik läheb lukku, aga meie avame sümboolselt 24 tunniks oma ­digivärava.

Meie ajaleht on teile sel perioodil seltsiks. Tänapäevane tehnika aitab meil tööd teha kaugteel ja leht ilmub ikka. Peale paberil ilmuva leidub meil kogukonna kohta rohkelt vaatamis- ja lugemisväärset veebilehelgi. ­Täna on päev, mil kogu meie digisisu on saadaval tasuta. Riik läheb lukku, aga meie avame sümboolselt 24 tunniks oma digivärava.

Kuulsin paari päeva eest vaimse tervise eksperte kõnelemas pandeemiaga kaasnevast stressist, ärevusest ja agressiivsusest. Anti nippe, mismoodi hoida oma vaimset tervist. Muude soovituste seas kõlas meediapaastu pidamine. Jah, liialdada ei maksa millegagi. Ometi leian, et just kohalik ajakirjandus suudab anda eraldi hoidmise ajal kogukonna­tunnet. Samuti ei ole meie veergudel tarvis karta valeinfo lõksu langemist.

Nii et oleme küll eraldi, kuid hoiame ­kokku!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles