MMil põrunud Alev loodab vigade paranduse teha

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Norrasse treenima läin-ud Alvar Johannes Alevi hinnangul on trollide maal harjutamine talle palju juurde andnud ja olümpiamängude nimel jätkab ta viikingite maal treenimist tänavugi.
Norrasse treenima läin-ud Alvar Johannes Alevi hinnangul on trollide maal harjutamine talle palju juurde andnud ja olümpiamängude nimel jätkab ta viikingite maal treenimist tänavugi. Foto: Erakogu

Mullu suvest Norras treeninud 27aastane suusamees Alvar Johannes Alev läks Saksamaale Oberstdorfi suusaalade maailmameistrivõistlustele suurte ootustega, ent tulemused tõid suure pettumuse: purunenud suusakepi nahka läinud sprint ja pehmel rajal sõidetud lemmikdistantsi koht ei pakkunud Tori vallast pärit Eesti koondislasele rahulolu.

“Oberstdorfi sõitudega ei saa kuidagi rahule jääda, sest eesmärgid olid kõrgemad,” hindas Alev oma tiitlivõistluse sõite. “Kõige rohkem jääb kripeldama see, et asjade kokkulangemisel olin võimeline kõiki endale seatud eesmärke täitma. Aga eks see ole suusatamise osa ja tugevamad väldivad selliseid äpardusi.”

Alev pole suurvõistlustel sprindidistantsil kunagi varem edasi pääsenud, aga suusamehe hinnangul oli ta Oberstdorfi MMiks küllalt heas vormis, mis lubanuks heidelda veerandfinaali koha eest.

“Tulemuspõhiselt oli sprint potentsiaalselt kõige lootustandvam sõit. Olen teinud sel aastal tasemes selge sammu edasi ja viimased treeningudki olid üsna lubavad. Läksin kindlasti edasipääsu nimel sõitma,” ütles Alev.

Kahjuks läks see sõit meie kandi mehel totaalselt aia taha, sest kohe distantsi alguses purunes üks suusakepp. “Pingutasin küll lõpuni, aga 30 sentimeetrit lühema katkise kepiga ei ole võimalik tipptulemusele sõita ja nii jäin edasipääsust kaugele,” kirjeldas ebaõnnestuja MMi avadistantsil juhtunut. Nii vaataski lõpuprotokollist vastu ligemale 30sekundine kaotus kvalifikatsiooni võitnud Norra ässale Johannes Høsflot Klæbole. 78. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles