Kas oled noor? ⟩ Sinu hääl loeb - avalda arvamust ja võida 200 eurot!

PP
Copy
Mullu mais pälvis arvamuslugude võistluse võidutöö eest preemia Viktoria Ellermaa.
Mullu mais pälvis arvamuslugude võistluse võidutöö eest preemia Viktoria Ellermaa. Foto: Urmas Luik

Oled tudeng või gümnasist? Sul on peas palju huvitavaid mõtteid? Siis oled just sina see, kes peaks osa võtma meie arvamuslugude võistlusest. Paremaid ootavad rahalised auhinnad: 200 eurot kätte!

Pärnu Postimehe rajaja, Johann Voldemar Jannseni sünniaastapäeva auks korraldatavale võistlusele on oodatud noorte arvamusavaldused kahel kujul: kas kirjutatud arvamusartikli või videorepliigina. Preemia ootab mõlema kategooria võitjaid.

“Arvamusloo teema on noorte endi valida. Küll on tähtis, et osalejad järgiksid ajakirjanduseetika reegleid,” ütles Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala.

Arvamuslugude võistlust korraldab ajaleht juba mitmendat aastat ja Erala sõnutsi on noored varasematel aastatel oma tööd kenasti ajakirjandusreeglitele vastavalt vormistanud. “Ilmselt on keskkooli- ja ülikooliajaks noortel ikka pilt silme ees, mida ajakirjanduslik tekst endast kujutab,” leidis ta. Neil, kes selles suhtes siiski ebakindlad, soovitas peatoimetaja reeglid üle vaadata meedialiidu kodulehelt.

Erala oli põnevil, millised saavad olema noorte loodud videorepliigid. “Oleme seda žanri oma toimetusegagi vaid katsetanud,” märkis peatoimetaja, lisades, et loovusele jääb selles kategoorias rohkelt ruumi, ent tehniline taipki on tähtis.

Konkursi täpsemad tingimused on kirjas siin.

Kirjutamiseks ja videorepliigi valmistamiseks on aega 25. aprillini. Võitjad kuulutatakse välja 16. mail, mil on Jannseni sünniaastapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles