Tarraste sõber: Mikk läks enne sauna Olerexist mulle veini ja suitsu tooma (8)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
"Kui paljud pikka kasvu sinise Subaruga selles vanuses inimesed ikka selles kandis liiguvad," kahtlustasid saunas oodanud sõbrad, et Lihula sündmuste taga on nende sõber Mikk Tarraste.
"Kui paljud pikka kasvu sinise Subaruga selles vanuses inimesed ikka selles kandis liiguvad," kahtlustasid saunas oodanud sõbrad, et Lihula sündmuste taga on nende sõber Mikk Tarraste. Foto: Lilli Tölp

Kui kottpimedas ilmus nähtavale inimene, käed üleval, käskisid kiirreageerijad tal endale lähemale kõndida. “Nii palju ta jõudis öelda, et ta palus endale mitte haiget teha, kui hakkasime teda raudu panema,” meenutas Lääne prefektuuri kiirreageerija hetke pärast seda, kui nad käskisid Mikk Tarrastel selja pöörata.

Nagu enamik lehelugejaid nähtavasti teab, eelnesid sellele seigale tulevahetused, valu, nutt, koledused, meedikute püüd laskudest hoolimata haavatuid aidata.

Esimesena jõudis operatiivteenistujatest sündmuspaigale Lihula kiirabibrigaad. Mootorratturi pea oli kraavis rohu sees. Kiirabiautojuhist parameedik võttis kindad ja väljus sõidukist, minemaks ohvrit elustama. Järsku kärgatas lask, mispeale oli mees autos tagasi niisama kiiresti, kui ta sealt hetk tagasi väljunud oli. Tagurpidi käik sisse ja minema sealt, põgenemist saatmas veel mitu lasku.

Niisiis nägi laskja kurja vaeva, et tema kolleegid – on ju kunagine õenduse õppejõud ja õendusabi osutava Citomedi omanik Tarraste samuti kiirabis töötanud – tema ohvrile esmaabi ei saaks osutada.

Sellal kui paljud eestimaalased eilse emakeelepäeva puhul usinasti e-etteütlust kribasid, jätkus Pärnu Kuninga tänava kohtumajas õigusemõistmine mõrvar Mikk Tarraste üle ja süüdistaja Gardi Andersoni kutsutud tunnistajate küsitlemine. Tunnistusi andsid teiste hulgas kiirabitöötajad, kiirreageerija, tulevahetuse ajal esiti pantvangiks peetud mees, Tarraste naaber ja naine, kes tutvustas end kui kohtualuse ammust sõpra, kursusekaaslast ja kolleegi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles