Teenindajad ei kaeble, et peavad kümme tundi maski kandma

Sirle Matt
, reporter
Copy
Kaubamajaka Rimi infoleti teenindaja Annely Reinart suhtleb klientidega läbi klaasi, kuid tema töö nõuab palju liikumist ja nii läbib ta päeva jooksul märkimisväärse hulga kilomeetreid. Ja kogu aeg kaitsemask ees.
Kaubamajaka Rimi infoleti teenindaja Annely Reinart suhtleb klientidega läbi klaasi, kuid tema töö nõuab palju liikumist ja nii läbib ta päeva jooksul märkimisväärse hulga kilomeetreid. Ja kogu aeg kaitsemask ees. Foto: Mailiis Ollino

Kaubamajaka Rimi infoleti teenindaja Annely Reinart ei mõtle kibedusega nendele, kes protestivad, kui peab ostlemise ajaks kümneks minutiks poes maski ette panema, samal ajal kui temal tuleb seda päev läbi kanda. Seda enam, et tal ei ole istuv töö, vaid kiiret liikumist nõudev. Päevas võib ta läbida isegi kuni 15 kilomeetrit ja seda mitte jalutades, vaid pooleldi jooksusammul. Tihtilugu on vaja rutata müügisaali kauba hinda kontrollima, kui ostjal on kassas arusaamatus tekkinud.

“Muidugi on umbne,” tunnistab Reinart. “Ega maskiga harju ausalt öeldes.”

Päev läbi maski kandmine ei häirinud enam nii väga, kui ta leidis sobiva mudeli. Praegune valik – mitmekorramask – laseb vabamalt hingata. Ühekorramaskiga oli Reinarti kogemust mööda väga keeruline terve päev veeta. Ta pakub, et need on ilmselt millegagi immutatud ja hakkasid sellepärast kurgule.

Teenindusjuht Natalia Zagorovskaja sõnul on kümme tundi olnud kõige pikem aeg, kui tal on tulnud, mask ees, tööd teha. Lõuna ja kohvipauside ajal on võimalik see siiski eest võtta. Temagi töö pole istuv: 20 000 sammu tuleb tööpäeva jooksul ikka kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles