Lapsevanem Agnes Pulk: Milleks meile Pärnusse veel üks erakool? (5)

, õpetaja, EKRE
Copy
Kristliku kooli ainulaadsus seisneb selle maailmavaatest lähtuvas tervikus, mida kannavad nii õppekasvatustöö, koostöö perede ja huvigruppidega, seotus kirikuga kui ka organisatsioonikultuur, kirjutab õpetaja ja lapsevanem Agnes Pulk. 
Kristliku kooli ainulaadsus seisneb selle maailmavaatest lähtuvas tervikus, mida kannavad nii õppekasvatustöö, koostöö perede ja huvigruppidega, seotus kirikuga kui ka organisatsioonikultuur, kirjutab õpetaja ja lapsevanem Agnes Pulk. Foto: Arvo Meeks

Pärnus tegutseb üldhariduskoolide kõrval kolm erakooli, millest kahes – vaba- ja Waldorfi koolis – saab kooliteed alustada juba 1. klassist. Õpilaste puuduse pärast erakoolid ei muretse, sest soovijaid on rohkem, kui suudetakse vastu võtta.

Ka Pärnu haridusosakonna juhataja Ene Koitla ütles selle aasta jaanuaris Õpetajate Lehele antud intervjuus, et lähiaastatel on Pärnu kesklinna piirkonda koolikohti juurde vaja, kuna vanemad eelistavad piirkonnakoolidele koole, mis asuvad nende töökohtade ja laste huvikoolide lähedal. Ka viimaste aastate statistika näitab, et vajadus mitmekesise hariduse järele kasvab ja praegu pakuvad Eestis koolivalikul alternatiive enamasti erakoolid. Seetõttu pole üllatav, et erakoolide ja nendes õppivate laste arv igal aastal üha kasvab.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles