Hoiatus! ⟩ Investeerimiskelmuse õnge läinud mees jäi ilma tuhandetest eurodest

Pärnu Postimees
Copy
Kelmid eksitavad inimesi, et saada ligipääs nende arvutile, andmetele ja pangakontole ning sealt raha varastada.
Kelmid eksitavad inimesi, et saada ligipääs nende arvutile, andmetele ja pangakontole ning sealt raha varastada. Foto: Sander Ilvest

Politsei alustas kriminaalmenetlust, uurimaks, kuidas 52aastane mees langes investeerimispetturite ohvriks ja jäi ilma ligemale 18 000 eurost.

Teadaolevalt registreeris mees eelmise aasta lõpus ennast Facebookis investeerimisvõimalust reklaaminud firma kodulehel. Mehega võeti järgnevate kuude jooksul korduvalt ühendust ja paluti Anydeski kaudu ligipääsu tema arvutile.

Järgides juhiseid, tegi mees eri arveldusarvetele ülekandeid ligi 17 600 euro eest.

Menetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kelmust.

Kuidas kaitsta ennast pettuste eest?

  • ID-kaarti ei tohi mingil juhul hoida või kaasas kanda koos PIN-koodidega. Pahatahtlikul inimesel on neid lihtne kuritarvitada.
  • Pakkumisse, mis lubab kiiret lisatulu, tuleb suhtuda ettevaatlikult. Kui pakkuja on tundmatu ning pakkumine tundub liiga hea, et olla tõsi, siis on enamasti tegu pettusega. Otsustamisega ei tohi kiirustada, võtke endale mõtlemisaega.
  • Hoolitsege, et teie fotod või andmed PIN-koodidest, krediitkaartidest ning isikut tõendavatest dokumentidest ei satuks võõraste kätte.
  • Tõstke oma lähedaste ja tuttavate teadlikkust: hoiatage neid petuskeemi eest.
  • Kui olete petta saanud, pöörduge esimesel võimalusel politseisse.
Andmed: PPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles