Jaanus Põldmaa: Mind löödi rüütliks jahimeeste pealinnas

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Jahitoas kogunes ühispildile kõik see pere, kes 10. märtsil Põhara kodus toimetas. Esireas (vasakult) Meribel, ema Marit ja ­Madli, tagareas isa Jaanus, Egert, Ats ja Aleks Põldmaa. Lastest on pildilt puudu Kristjan ja Liis.
Jahitoas kogunes ühispildile kõik see pere, kes 10. märtsil Põhara kodus toimetas. Esireas (vasakult) Meribel, ema Marit ja ­Madli, tagareas isa Jaanus, Egert, Ats ja Aleks Põldmaa. Lastest on pildilt puudu Kristjan ja Liis. Foto: Urmas Luik

Sadakonna elani­kuga Põhara küla kaardile kinnitanud mehe tegevuse haare jääb hoomamatuks, kuigi võime kahe käe sõrmedel üles lugeda osaühingud ja vabaühendused, mille juha­tuse liige ta on. Noorim firma on 9. märtsil asutatud OÜ Põldmaa Talumuna, vanim aga Põhara ­Agro, pereettevõte, mille juha­taja on seitsme lapse isa, agronoomiharidusega Pärnu linnavolinik Jaanus Põldmaa.

Põhara Agro õues lehvib mastis riigilipp, jahikoerad tervitavad oma aiast hoogsa haukumisega. Huvitav, kas neljajalgsed taipavad, et nende peremees on üks kolmest Eesti jahirüütlist.

Põldmaa pere elupool on ümber ehitatud Põhara noorkarjafarmi sellesse ossa, kus olid abiruumid ja jõusööda hoidla. Farmipoolel on äri- ja tootmisruumid ning viljasalv, küünis kuivati. Mullikad siia, Kalevipoja kolhoosi lauta ei jõudnudki, sest algas majandite sundlõpetamine. Sama katuse all on põllumasinate müügisalong, ­varuosade ladu ja töökoda, mille ruum saab teise otstarbe, kui õue kerkib piirkonna põllumeeste masinatele teenust pakkuv remondi- ja hooldehoone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles