Pannkook, vobla, rahatähed, kunstripsmed, prussakas – mida kõike inimesed laenutatud raamatute vahele ei unusta!

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnu keskraamatukogu raamatukoguhoidja Külli Lorentsi sõnul on aastate jooksul unustatud tagastatud teoste vahele väga palju asju, millest enamiku on nad alles hoidnud.
Pärnu keskraamatukogu raamatukoguhoidja Külli Lorentsi sõnul on aastate jooksul unustatud tagastatud teoste vahele väga palju asju, millest enamiku on nad alles hoidnud. Foto: Urmas Luik

Raamatukogust laenutatud teoste vahele on unustatud erisuguseid asju, millest osa päris ­ootamatud või hinnalisedki. Näiteks on raamatukogutöötajad leidnud rahatähti, üle poole sajandi vanuseid kirju.

Pärnu keskraamatukogu raamatukoguhoidja Külli Lorentsi sõnul on kõige tavatumad leiud, mis lehekülgede vahelt välja tulnud, kuivatatud kala ja pannkook, kunstripsmed ja prussakas. Kuidas need sinna said, Lorents arvata ei osanud. “Huvitav, kas raamat oli tõesti nii igav, et inimene jäi magama,” viitas ta kunstripsmetele.

Osa leide on olnud aga suisa ajaloolised, näiteks kirjad 1940ndatest. “Siin on üks ­elulookirjeldus, mis on pärit 1948. aastast,” näitas Lorents paberit, millel on ilusas käe­kirjas selgelt loetav tekst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles