Romek Kosenkranius: Tõe väänamise meistrikursus Andres Metsojalt? (2)

Romek Kosenkranius
, Pärnu linnapea
Copy
Lootsi 10 kinnistu Pärnus.
Lootsi 10 kinnistu Pärnus. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu eelmine esimees Andres Metsoja leiab oma arvamusloos, et Lootsi 10 detailplaneeringu vaidlus alles kestab. Paraku on ta unustanud, et tema ja tollase abilinnapea Siim Suursilla ennastsalgava vastutegevuse pärast jäi Lootsi 10 kinnistu detailplaneering 2018. aastal algatamata. 

Kinnistu suhtes kehtib endiselt 2007. aastal kehtestatud detailplaneering ja vaidlus selle sihtotstarbe muutmise üle pole veel ametlikult alanudki. 2020. aasta kevadel esitas Lootsi 10 omanik linnavalitsuse planeerimisosakonnale ehitusloa taotluse ja ehitusprojekti eesmärgiga rajada kinnistule riigikaitselise sihtotstarbega hoone, mis vastab 2007. aastast kehtiva detailplaneeringu tingimustele.

Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakond menetleb aastas ligemale 500 ehitusluba ja ma tean, et selles osakonnas töötavad oma ala suurepärased eksperdid. Seetõttu on piinlik lugeda ehitusloa menetlust ja ehitusseadustikku mittetundva isiku arvamust, nagu väljastaksid linnaametnikud mingeid kahtlasi ehituslube, millega saab lubatud hoone asemele ehitada ja kasutusele võtta muu sihtotstarbega hooneid. Planeerimisosakonna ametnikud menetlevad ehitusluba ainult seadusest lähtudes ja menetluses ei võeta arvesse ühegi isiku tausta, tema ärihuve või erakondlikku kuuluvust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles