Eriväljaõppega abipolitseinikud ohjavad massirahutusi

Kati Saagim
Copy
Mullu sügisel alustas Pärnus taktikalise suunaga abipolitseinike rühm, mille liikmed üritavad keerulise aja kiuste silmast silma kohtuda.
Mullu sügisel alustas Pärnus taktikalise suunaga abipolitseinike rühm, mille liikmed üritavad keerulise aja kiuste silmast silma kohtuda. Foto: Reelika Riimand

Riiko Vartiainen küsis endalt, kui Lääne prefektuuri taktikalise suunaga abipolitseinike rühma kandideeris: mis saab siis, kui see amet ei sobi mulle? Olen ma küllalt heas füüsilises vormis? Ent kõhklustest hoolimata otsustas ta riskida ja proovida.

Pandeemia tõttu on vabatahtlik seni saanud rühmaga osaleda vaid ühel üritusel. Kuid juba kevadel ootab teda ees põnev katsumus: nimelt võtab ta ühes ülejäänud operatiivkeskuse abipolitseinikega osa nädalasest intensiivsest väljaõppest, kus keskendutakse massirahutustega toimetulekule. Seal omandatakse oskused suruda mässu maha nii üksi kui meeskonnaga.

Seejuures panevad õppused proovile koolitatavate füüsise ja vaimu. Selgeks tuleb õppida rivis liikumine, läbi mängida ohud, rahvamassi mõjutamine, tule kustu­tamine ja selle tõrjumine, töö veekahuriga ja isikute kinnipidamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles