Tulemas on vene kultuuri ja keele festival

, Vene keele kui võõrkeele aineühenduse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene keele festivalist on saanud aastatepikkune traditsioon.
Vene keele festivalist on saanud aastatepikkune traditsioon. Foto: Erakogu

Pärnu linna õppe- ja arenduskeskus Järeleaitaja ning vene keele kui võõrkeele aineühendus viivad alanud aastal läbi vene kultuuri ja keele festivali. Avaüritus, deklamaatorite konkurss „Maailm meie ümber“ ja ühtlasi festivali avamine toimub 10. veebruaril.

Pärnu keskraamatukogu suures saalis avavad kell 13 festivali Pärnu abilinnapea proua Jane Mets ja Vene Föderatsiooni kultuuriatašee Eestis härra Sergei Nevski.

Festivali eesmärk on ühendada ja toetada neid, kes tegelevad vene keele, kirjanduse ja kultuuri õppimise, õpetamise ning populariseerimisega ja tõsta huvi vene keele õppimise vastu. Kogu festivalist on kutsutud osa võtma Pärnu linna ja maakonna koolide  ning Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased.

Deklamaatorite konkursil osalevad põhikoolide õpilased. Žüriisse kuuluvad tuntud näitleja ja laulja Jüri Vlassov, kultuuri- ja haridusosakonna peaspetsialist Virve Laube, kultuuriatašee Sergei Nevski, raamatukogutöötaja Irina Golenkova. Tublimatele etlejatele on ilusad tänukirjad. Kõige tublimatele avaneb aga võimalus tänu Vene teatrile sõita Tallinna tutvuma teatriga ja vaadata Aleksandr Ostrovski näidendit „Mets“.

Kõik ülejäänud üritused toimuvad Koidula gümnaasiumis. Järgmisena saab teoks ülelinnaline vene keele olümpiaad 3. märtsil. Sellel osalevad õpilased 6.–12. klassini. 19. aprillil panevad gümnasistid oma teadmised  proovile vene kultuuri valdkonnas, toimub viktoriin. 16.–27. aprillini annavad oma ala spetsialistid lahtised tunnid.

Festivali lõpuüritusena saab teoks linna ja maakonna vene keele õpetajate koolitus – ümarlaud. Loenguga „XXI sajandi vene keel“ esineb Herzeni nimelise Venemaa riikliku pedagoogilise ülikooli vene keele kateedri dotsent, filoloogiateaduste doktor V. A. Jefremov ja teemal „Vene keele õpetamise kaasaegsed metoodikad“ astub üles sama ülikooli kultuuridevahelise kommunikatsiooni kateedri juhataja,  professor, filoloogiateaduste doktor I. P. Lõsakova. Päeva lõpetab kogu festivalist kokkuvõtete tegemine ja tublide autasustamine.

Festivali toetavad fond Русский мир, Vene Föderatsiooni suursaatkond Eestis, Pärnu linna haridus- ja kultuuriosakond, AS Taastusravikeskus Estonia, Koidula gümnaasium, õppe- ja arenduskeskus Järeleaitaja, Vene teater, Venemaa rahvuslik humanitaarülikool ja ajakiri Личность и Kультура /Isiksus ja Kultuur.

Festivali õnnestumise eest seisavad hea Natalia Rafikova  õppe- ja arenduskeskusest  Järeleaitaja ning linna aineühenduse juht Viive Korb Koidula gümnaasiumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles