Vargad murdsid Vana-Pärnus tuntud eaka naise majja, kui too oli kodus

Lauri Mutso
Copy
Naali-Marie Liivrand usub, et ta pääses rünnakust vaid tänu sellele, et ei märganud allkorrusel toimunut ega sattunud sellele peale.
Naali-Marie Liivrand usub, et ta pääses rünnakust vaid tänu sellele, et ei märganud allkorrusel toimunut ega sattunud sellele peale. Foto: Urmas Luik

Ööl vastu pühapäeva murdsid vargad Vana-Pärnus pensionärist Naali-Marie Liivranna koju sisse ning viisid ära tema sülearvuti ja väärisesemed, mis neile ette sattusid. Seda samal ajal, kui perenaine ise oli ärkvel.

“Ma kuulsin seda suurt mürakat, kui nad murdsid ust, aga kuna see kõlas, nagu oleks lihtsalt väljas käinud mingi mürts, siis ma ei seostanud seda ukse lõhkumisega,” ütles Liivrand.

Vargad kangutasid lahti tema kodu tagumise metallist ukse ja pöörasid alumise korruse elamise segi, et võtta kõike, mis midagi väärt on.

Öö jooksul ei pannud pensionär midagi tähele ja kuigi ta oli ärkvel, ei kuulnud ta neid, kuna kuulas und oodates raadiot. Kuid hommikul tõustes avastas ta, et majapidamine on segi pööratud ja uksed pärani lahti.

“See oli bardakk, kõik oli põrandal ja igal pool laiali. Nad olid otsinud midagi, kulda või hõbedat, väärisasju,” kirjeldas Liivrand vaatepilti.

Esiti arvas majaomanik, et poltergeist on möllanud või tuuleiil uksed lahti löönud ja toad segi paisanud, aga siis nägi ta, et arvutit ei ole enam laua peal. “Siis ma sain aru, et asi on tõsine,” sõnas Liivrand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles