Majutusasutuste nõuded leevenevad, kuid teenuse kvaliteet ei lange

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Majutuse üldnõuded jäävad suuresti samaks: kõiki nõudeid, mis puudutavad klientide turvalisust ja hügieeni, tuleb täita nii väikesel kui suurel ettevõttel.
Majutuse üldnõuded jäävad suuresti samaks: kõiki nõudeid, mis puudutavad klientide turvalisust ja hügieeni, tuleb täita nii väikesel kui suurel ettevõttel. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi turismisektoril ei ole praegu pehmelt öeldes parimad päevad, möödub ilmselt praegunegi kriis ja ühel ilusal päeval pääseb külaliste hord Eestis taas liikvele. Selleks ajaks kehtivad suure tõenäosusega majutusasutustele uued, märksa leebemad riiklikud nõuded. Tarbijad ei pea siiski kvaliteedi langust kartma.

Eelmise nädala lõpus saatis ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt eelnõu, mille eesmärk on lihtsustada majutusettevõtjate tegevust ja vähendada nõuete hulka ja detailsust, kooskõlastusringile, võimaldamaks arvamuse avaldamist.

Uue määrusega muutuksid majutusteenuse osutamise reeglid paindlikumaks ja ettevõtjatele arusaadavamaks. Peale nõuete hulga ja detail­suse vähenemise langevad summad, mis ­ettevõtjatel reeglite järgimiseks kuluksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles