Kolumn ⟩ Õemees pukki (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kuna põhjendused teadetes puudusid, aga need pole kohustuslikud, tõlgendas Maruste seda tahtmatusena volikogu töös osaleda.
Kuna põhjendused teadetes puudusid, aga need pole kohustuslikud, tõlgendas Maruste seda tahtmatusena volikogu töös osaleda. Foto: Urmas Luik

Volikogudes kehtib kokkulepitud töökord ehk üheselt mõistetav reeglistik, mille alusel toimetatakse. Töökord kehtestati pärast 2017. aasta kohalikke valimisi, kuna pärast valdade ühinemist tuli kokku leppida uutes reeglites. Seega, needsamad inimesed, kes praegu volikokku kuuluvad, on määranud oma töökorra ehk kokku leppinud alused, mille järgi nad tööd teevad.

Lääneranna volikogu esimees Rait Maruste, kes on olnud riigikohtu esimees ja Euroopa inimõiguste kohtu liige, otsustas kutsuda kokku erakorralise volikogu, umbusaldamaks senist vallavanemat Arno Peksarit, kuigi töökord näeb ette, et see peab toimuma järgmisel korralisel volikogu istungil. Korrektne olnuks hääletada 8. aprillil. Maruste otsustas seda punkti eirata, teades, et see ei lähe seadusega vastuollu ja väike toimingupiirangu rikkumine ei muuda volikogu otsust tühiseks.

Möödunudreedesel istungil eiras volikogu esimees teistki töökorra punkti, jättes välja kuulutamata uue istungi, kuna üle kolmandiku volinikest teatas, et nad ei saa istungil osaleda. Kuna põhjendused teadetes puudusid, aga need pole kohustuslikud, tõlgendas Maruste seda tahtmatusena volikogu töös osaleda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles