Digivõõras eakas kurvastab, sest ei pääse vaktsineerima, haigekassa palub kannatust varuda

Johanna Roos
, Ajakirjanik
Copy
Digivõõrad eakad tunnevad, et neid diskrimineeritakse.
Digivõõrad eakad tunnevad, et neid diskrimineeritakse. Foto: Tiina Oja/Postimees Grupp/scanpix Baltics

“Mul ei ole arvutit, meiliaadressi, telefon on ka nuppudega, mitte nutikas,” loetleb 74aastane Milvi, tundes pahameelt, et Eesti haigekassa andis teisipäeval üle 60aastastele võimaluse end ise vaktsineerimisnimestikku kanda, ent ei mõelnud sealjuures tehnoloogiakaugetele. “Ikka digitaalselt-digitaalselt, aga me siin maal elame ikkagi veel telefoni, paberi ja pliiatsiga.”

Haigekassa üleriigilise digiregistratuuri kaudu pakuti Pärnus kaitsepookimist 226 soovijale. “Tegu on üksikute vaktsiinikogustega, mida maakondades kohalikud haiglad pakuvad, ja eesmärk on võimalikult kiiresti see vaktsiin, mis on jõudnud süstija juurde, inimese käsivarde toimetada,” selgitas haigekassa kommunikatsioonijuht Evelin Trink vaktsineerimise tagamaad. “Perearstid jätkavad samal ajal oma riskirühma ja nimistu patsientide kutsumist. Digiregistratuur on lihtsalt üks lisavõimalus.”

Ent nimekirja pääsemiseks on vaja logida patsiendiportaali. Milvil ei ole aga mingisugust võimalust ega oskustki sellises keskkonnas tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles