Kevad ilmutab end igal sammul

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Musträstas on üsna pelglik lind, kuid toitu otsides võib ta mõnikord ümbruskonna jälgimise unustada. Inimesed kipuvad teda sassi ajama kuldnokaga, kuna temalgi on kuldne nokk.
Musträstas on üsna pelglik lind, kuid toitu otsides võib ta mõnikord ümbruskonna jälgimise unustada. Inimesed kipuvad teda sassi ajama kuldnokaga, kuna temalgi on kuldne nokk. Foto: Karl Adami

Veidi üle nädala eest maandusid üksteise ­järel elektri­traadil kolm tumedasulgset kuldnokka. Mõnes asulas, eriti ranniku­äärsetes, on neid näha olnud läbi talve, kuid mulle tuttavale külamaastikule imbuvad nad tavapäraselt kevade tulekuga.

Küllap toimetasid need kolm esimest kuldnokka päevaajal ümberkaudsetel põldudel, mis olid lumevaiba kevadpäikesega minetanud. Õhtul asusid aga reipalt esitama selgeks õpitud repertuaari. Palasse oli põimitud nii lõokese lõõritamist, suurkoovitaja ja leevikese laulu, uksekriuksumist kui koerahaukumist.

Kuldnokalaul jäi kalendri­kevade kättejõudmise kiuste ­mõneks ajaks katki, kuna talv ei tahtnud teatepulka üle anda. Nädalavahetusel tuli tuisku ja pärast seda veidi külma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles