Siimo Lopsik: Pärnus peab olema üks valimisringkond ja rohkem otsedemokaatiat

Siimo Lopsik
, Pärnu linnavolikogu liige (EKRE)
Copy
Pärnu linnavolikogu liige Siimo Lopsik leiab, et osavallakogud võiks moodustada kandidaatidest, kes linnavolikokku ei pääse. 
Pärnu linnavolikogu liige Siimo Lopsik leiab, et osavallakogud võiks moodustada kandidaatidest, kes linnavolikokku ei pääse. Foto: Erakogu

Haldusreformist on möödunud ligikaudu kolm ja pool aastat ning selle vilju nopime tänini. Vastu üldsuse tahet läbi surutud haldusreform (elanikud hääletasid liitumise vastu) tegi Pärnust Eesti suurima omavalitsuse, mis on pindalalt suurem kui Saksamaa pealinn Berliin või Ameerika Ühendriikide suurlinn New York.

Toimetaja märkus. “Rahandusministeeriumi määratud ühinemiskonsultandid ja juhtkomisjon tõdesid, et rahvaküsitluse tulemused ei andnud madala osaluse tõttu volikogudele otsustamiseks selget signaali,” ütles Pärnumaa omavalitsuste ühinemise koordinaator Margit Suhhostavets 9. novembril 2016 Pärnu Postimehele. 43 773 hääleõiguslikust elanikust avaldas arvamust 1596.

Reformiga suurenes ääremaastumine, loomulikud piirid linna ja maa vahel ähmastusid ning vähenes rahva voli oma murede lahendamisel kaasa rääkida.

Vastan Siim Suursilla 26. veebruaril Pärnu Postimehes avaldatud arvamusloole “Müts sügavalt silmadel”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles