Kentsakad kõned koroona infoliinil: Kas enne vaktsiinisüsti võib napsi võtta? (1)

Johanna Roos
, Ajakirjanik
Copy
Häirekeskuse 1247 infonumbri vabatahtlikelt küsitakse peamiselt vaktsineerimise, lähikontaktsete ja testimise kohta, ent vahel tuleb ette kummalisi probleemegi.
Häirekeskuse 1247 infonumbri vabatahtlikelt küsitakse peamiselt vaktsineerimise, lähikontaktsete ja testimise kohta, ent vahel tuleb ette kummalisi probleemegi. Foto: Mailiis Ollino

Paikuse politsei- ja piirivalvekolledžis tuhmkollases klassis istuvad kolm vabataht­likku ja nende juhendaja. Naised vastavad riigi (eelkõige koroonakriisi) infotelefonile 1247. Kõnesid tuleb murelikelt, segaduses inimestelt, ent neiltki, kes tahavad lihtsalt viirusest kõnelda. ­Ette tuleb kummalisi ja keerulisi probleemegi.

Oleme ruumis viibinud kümme minutit, kui heliseb vaba­tahtlik Isabell Maripuu telefon: helistab mees, kes on mures, et haigustunnustega sõber kondab mööda linna ringi, ent perearst ei suuna teda koroonatestile. Mida teha?

​“Mees olevat öelnud, et joob õhtuti kuuma teed ja hoiab ennast,” kirjeldab Isabell toru otsas olija juttu juhendajale naiskodukaitsja Siret Tammekännule, küsimaks nõu, mida muretsejale sel­lises olukorras soovitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles