Mikk Pärnits: Kui räägin endale olulistest asjadest, siis inimesed sildistavad mind (5)

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Mikk Pärnits märtsi keskel Pärnu Postimehe taskuhäälingu "Sõnu ei söö" salvestamisel. 
Mikk Pärnits märtsi keskel Pärnu Postimehe taskuhäälingu "Sõnu ei söö" salvestamisel. Foto: Mailiis Ollino

Pärnakast kultuurikriitik Mikk Pärnits on vastuoluline isik, kelle väljaütlemised jätavad harva ükskõikseks. Ta tunnistab, et ei tahaks teinekord mõnd teemat esile tõsta, sest need toovad talle palju kriitikat. Teisalt ei ole kedagi teist, kes tema asemel neid küsimusi esitaks.

Möödunud aastal andis toonane justiitsminister Raivo Aeg president Kersti Kaljulaidiga Pärnitsale ja tema tiimikaaslasele Marianne Ubalehele vägi- vallaennetuse auhinna. Järgmisel päeval otsustas Aeg selle saajatelt ära võtta. Intervjuu on kirjutatud eelmisel reedel ilmunud Pärnu Postimehe taskuhäälingu “Sõnu ei söö” saates toimunud vestluse põhjal. 

Mis seis on praegu Instagrami konto “See pole okei” eestvedamise eest teile antud ja hiljem ära võetud vägivallaennetuse auhinnaga?

Kuna valitsus vahepeal vahetus, soovisime mina ja Marianne Ubaleht, kellega seda kontot haldame, saada selgust, mis trall selle Raivo Aegi käskkirjaga oli. Esitasime justiitsministrile päringu ja saime vastuse, et seda auhinda ei ole kunagi ära võetud ja see oli kogu aeg juriidiliselt minu olnud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles