Pärnumaa suurima tööandja juhatuse konkursil jäid sõelale pikaaegsed juhid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Sihtasutus Pärnu Haigla on ligemale 1500 inimesega ühtlasi maakonna suurim tööandja.
Sihtasutus Pärnu Haigla on ligemale 1500 inimesega ühtlasi maakonna suurim tööandja. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Sihtsutuse Pärnu Haigla kaheliikmelises juhatuses jätkavad liikmestaatuses tegevjuhina Urmas Sule ja ravijuhina Veiko Vahula, kes sama raviasutust on juhtinud 20 aastat.

SA Pärnu Haigla nõukogu valis 2000. aastast haigla juhatusse kuulunud Sule ja Vahula järgmiseks viieaastaseks perioodiks asutuse juhtideks avalikul konkursil.

Aasta alguses välja kuulutatud konkursil osales neli kandidaati, kellest kolm pürgis juhatuse liikme - tegevjuhi ja üks juhatuse liikme - ravijuhi kohale.

Kõik soovijad olid esitanud tähtaajaks nõutud dokumendid ja vastasid juhatuse liikmete konkursi tingimustele. Nõukogu liikmed kohtusid iga kandideerijaga ja kujundasid oma arvamuse, hinnates nende potentsiaali ja motivatsiooni, haigla ees seisvaid arengueesmärke ja kriisiolukorrast tingitud ülesandeid.

Urmas Sule ja Veiko Vahula jätkavad Pärnu haigla juhtidena.
Urmas Sule ja Veiko Vahula jätkavad Pärnu haigla juhtidena. Foto: Mailiis Ollino/

SA Pärnu Haigla nõukogu esimees Romek Kosenkranius ütles, et nõukogu liikmete hinnangul on haigla viimastel aastatel arenenud õiges suunas ning Sule ja Vahula ettekujutus asutuse tulevikust ühtivad nõukogu omadega.

„Neil oli konkursil koduväljaku eelis, sest nad on osalenud arengukavade koostamisel,” märkis Kosenkranius. „Nende tulevikuvisioonid lähevad kõige paremini kokku sellega, mida nõukogu eeldab.”

Kui seni oli haigla juhatus kolmeliikmeline, siis nüüd kuulub sinna kaks inimest. „Urmas Sulegi nägemus oli, et juhatuses võiks olla kaks liiget,” ütles Kosenkranius, kelle jutu järgi lubab sihtasutuse põhikiri kolmeliikmelist juhatustki.

Nii lõpevad aprillis Pärnu haigla haldusjuhi Jan Põlluste volitused juhatuse liikmena.

Nõukogu alustab tulevaste juhatuse liikmetega töölepingute sõlmimist ja määrab nad ametisse aprilli keskel.

Urmas Sule on töötanud Pärnu haiglas 1994. aastast, millest esimesed kuus kuud peaarsti asetäitjana kirurgia alal ja seejärel peaarstina. 2000. aastast on Sule SA Pärnu Haigla juhatuse esimees.

Sule on 2003. aastast Eesti haiglate liidu esimees, European Hospitals and Healthcare Federation (HOPE) presidendi komitee liige ning Eesti tööandjate keskliidu volikogu liige. Mullu detsembrist on Sule ka terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuht.

Veiko Vahula tuli Pärnu haiglasse tööle 1989. aastal, spetsialiseerudes kardioloogiale. 1992. aastal töötas ta peaarsti asetäitjana ravi alal. Alates sihtasutuse loomisest 2000. aastal on Vahula selle juhatuse liige, kelle haldusalasse mahuvad ravi, õppe ja teadustöö korraldamine. Samal ajal täidab ta sisehaiguste kliiniku juhataja kohustusigi.

SA Pärnu Haigla, kus töötab ligemale 1500 inimest, on ühtlasi Pärnumaa suurim tööandja. Statsionaaris on 429 voodikohta ja aastas ravitakse kuni 15 000 haiget. Arstlikke erialasid on üle 30 ja ambulatoorseid vastuvõtte toimub aastas umbkaudu 238 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles