Kolumn Eksamid kõrgete koroonanäitude ajal

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Riiklikult soovitatakse suuri kogunemisi vältida, nii et kas külg külje kõrval mitu tundi samas ruumis istuda ikka on õige?
Riiklikult soovitatakse suuri kogunemisi vältida, nii et kas külg külje kõrval mitu tundi samas ruumis istuda ikka on õige? Foto: Urmas Luik

Veebruari alguses otsustas valitsus, et tänavu riigieksamid toimuvad, saamaks tagasisidet distantsõppe kvaliteedi kohta. Ometi kehtes­tati kuu hiljem järsult tõusnud koroonanakatumise valguses peaaegu võrdselt karmid piirangud möödunud kevadega.

Kuigi mullused näidud tunduvad praeguste kõrval poisikesed, näib vaatepilt kummaline, sest juba paari nädala pärast tulevad ikkagi maskis abituriendid klassidesse ja aulatesse, et kuus tundi teha kohustuslikku eesti keele eksamit. Riiklikult soovitatakse suuri kogunemisi vältida, nii et kas külg külje kõrval mitu tundi samas ruumis istuda ikka on õige?

Eriti kui mõelda sellele, et näiteks täiskasvanute gümnaasiumi õppurid käivad kooli kõrvalt tööl ja jõuavad eksamile Eesti eri otstest, aga ka välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles