Tõnis Mölder jäätmete paremast taaskasutusest: See ei pruugi olla nii kiire, kui ühiskond ootab (5)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Paar ­korda kuus sõidab Tõnis Mölder ­kodukanti Lihulasse lähe­dasi vaatama.
Paar ­korda kuus sõidab Tõnis Mölder ­kodukanti Lihulasse lähe­dasi vaatama. Foto: Mailiis Ollino

Lihulast pärit keskkonnaminister ­Tõnis Mölder on ametis olnud pisut üle kahe kuu, aga saanud hulga kriitikat nii selle eest, et jäätmete taaskasutus ei toimi, kui isikliku tausta pärast. Nimelt on Mölder praeguse valitsuse ­ainuke keskharidusega minister, kuigi lõpetas gümnaasiumi hõbemedaliga.

Mis puudutab tema tegemiste arvustamist, avaldas vastne minister, et tal pole algusest peale olnud ootust saada 100 kriitikavaba päeva. “Esimesed kaks kuud on olnud suhteliselt tormilised,” tunnistas ta.

Kodukandis käib Mölder lähedastel külas ning hoiab ennast kursis valla poliitelu ja muu eluoluga. Poliitika vastu hakkas ta huvi tundma väga noores eas. Umbes 15–16aastasena liitus Keskerakonna noortekoguga. 18aastasena astus parteisse. Erakond on mänginud rolli kogu ­tema edaspidises käekäigus.

See, et Mölder on läbi ja lõhki poliitik, kajastub tema kõnepruugiski.

Kui tihti Lihulasse satute?

Suviti, kui on rohkem aega puhata, kindlasti tihedamini. Seoses uue olukorraga, koroonatingimustes, on kontakte vähem olnud­. Paar korda kuus on tavapärane.

Milline koolimälestus tuleb teile esimesena pähe?

Sõbralik koolikeskkond. Sõbralikud klassikaaslased ja head õpetajad. Eri kogemused, mis koolist saadud, on andnud elus edaspidi laiema silmaringi ja selgema vaate. Kindlasti koolis olnud kõrvaltegevus: alates õpilasomavalitsuse tegevusest, lõpetades fotograafiaringi või millegi muu sellisega. Need on andnud elus häid kontakte ja korralikke õppetunde.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles