Toorainete nappus kergitab tuntavalt ehitusmaterjali hinda (1)

Meelis Kalme
, reporter
Copy
EPS-plaate tootva Reideni Plaadi juhataja Arvi Siim tõdes, et nendegi toodangu kallinemise taga on toormaterjali hinna suur tõus.
EPS-plaate tootva Reideni Plaadi juhataja Arvi Siim tõdes, et nendegi toodangu kallinemise taga on toormaterjali hinna suur tõus. Foto: Mailiis Ollino

Viimastel kuudel on paljude ehitusmaterjalide hinnad toor­ainete tarneraskuste tõttu märkimisväärselt tõusnud. Suurt odavnemist ei ole praegu ette näha, pigem võivad hinnad veel paisuda.

Tuntavalt on juba kerkinud metalli- ja puidukauba hind, ­nagu kinnitas ehituskauba jaemüügiga tegeleva aktsiaseltsi Decora turundusdirektor Kelly Juksaar. “Näiteks karkassid, EPS (vahtpolüstüreen, toim), OSB ja villad,” nimetas ta. Põhjus peitub Juk­saare teatel mõningate üldehitusmaterjalide kättesaadavuses ja toorainete tarneraskustes.

“Meile tähendab praegune olukord seda, et tarnijad järjest tõstavad defitsiitse kauba ostuhinda iga päev,” selgitas Juksaar. Kuna sisseostuhind on mõnin­gatel juhtudel isegi kuni 40 protsenti kasvanud, kajastub see Juksaare jutu järgi paraku lõpptar­bija hinnas. Lisades, et tuntavalt odavnenud tootegruppe ei olegi praegu nimetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles