Prokuratuur vaeb teist aastat võimalikku kuritegu seoses Wendre ekstöötajatega

Sirle Matt
, reporter
Copy
Wendre omaniku Peter Hundiga (paremal) pole endine juht Roosaar süüdistusest rääkinud, aga arvab, et politseile tehtud avalduse taga on Hunt isiklikult.
Wendre omaniku Peter Hundiga (paremal) pole endine juht Roosaar süüdistusest rääkinud, aga arvab, et politseile tehtud avalduse taga on Hunt isiklikult. Foto: Urmas Luik, Ardi Truija

Tekke, patju ja mööblit tootva AS Wendre endine juht Vahur Roosaar kinnitas, et küsimus on tema endise tööandja viie kliendi nime avalikustamises. “Keegi on pidanud seda ärisaladuseks,” tähendas ta.

Roosaar, kes praegu juhib Viljandis tegutsevat vooditekstiile ja madratseid tootvat ettevõtet Paragon Sleep (endise nimega Toom Tekstiil) ja on firmas osanik, sõnas, et süüdistus on kummaline ja temale täiesti arusaamatu.

Wendre on Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Liivi Reinholdi kinnitusel tõesti esitanud kuriteoteate, milles esitatud asjaolude kontrolliks on alustatud kriminaaluurimist. “Menetlus on niisuguses faasis, et täpsemat infot ei saa uurimise kohta avalda,” sõnas ta.

Prokuratuuri andmetel algatati kriminaalasi 2019. aastal. Roosaar lahkus Wendrest septembris 2018 ehk kaks ja pool aastat tagasi. Roosaar ei soostunud avaldama, millal ta teada sai, et endine tööandja politseile avalduse esitas. Mainis vaid, et on sellega kursis juba mõnda aega.

Roosaar ei tihanud öelda, kas ja keda peale tema veel süüdistatakse. “Ma ei tea, keda veel võib-olla on süüdistatud, mina saan rääkida enda nimel,” tähendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles