Ragn-Sellsile süütamisega kätte maksnud meest ootavad trellid ja hiigelsumma tasumine

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Seljametsas jäätmejaama angaari ja jäätmete süütamisest alguse saanud põlenguga tekkis üle 200 000 euro kahju.
Seljametsas jäätmejaama angaari ja jäätmete süütamisest alguse saanud põlenguga tekkis üle 200 000 euro kahju. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus tunnistas täna 36aastase Timo Sarapiku süüdi Seljametsa küla Ragn-Sellsi sorteerimisjaama angaari ja prügiautode rikkumises ja hävitamises ning kolmes varguses.

Süüdistuse järgi lõikas Sarapik möödunud aasta septembris sorteerimisjaama territooriumile pääsemiseks võrkaeda augu ja tekitas mõnepäevase vahega kaks tulekahju, milles hävisid jäätmejaama angaar, seal olnud tootmisseadmed ja veoautod. Angaari ümbruses süttisid kokkupressitud jäätmed ja tulekahju ajal levis lähikonnas suures koguses mürgiseid gaase. 

“Kriminaalasja materjalist nähtub, et süüdistatava arvates oli ettevõte talle kahju tekitanud ja kättemaksuks süütas ta 16. septembril prügila angaari ja 20. septembril mitu territooriumil olnud veokit,” ütles prokurör Küllike Kask. “Angaari ja veoautode süütamisega tekitati ligemale poole miljoni euro suurune kahju ja seda kahju nõuab kannatanu süüdistatavalt tsiviilhagiga välja.”

16. septembril kella 4.30 ajal teatati häirekeskusele tulekahjust Seljametsa külas, kus lahtise leegiga põles jäätmejaama angaar. Peale selle olid süttinud selle ümbruses ladustatud jäätmed. Tulekahju kustutamine võttis ligemale 12 tundi.

20. septembril kell 5.41 teatati häirekeskusele, et Seljametsa küla jäätmekäitlusjaamas põleb kaks prügiveokit. Jäätmejaama töötajad suutsid enne päästjate kohalejõudmist summutada suuremad leegid, päästjad kustutasid tulekahju lõplikult ning kontrollisid üle kõik autod ja territooriumi.

Sarapik võeti vahi alla juba teise põlengupäeva hommikul, kuna kohalikud olid meest märganud ja takistasid tema lahkumist sündmuspaigast. Meest on varem karistatud nii varguste kui narkokuriteo eest, viimati mullu veebruaris. Süütamise ajal oli tal katseaeg.

Samuti heidetakse Sarapikule ette alkoholi varastamist poest.

Kohus mõistis talle süütamiste ja varguste eest neli aastat vangistust ja suurendas seda kandmata karistuse ehk kahe aasta võrra. Seega veedab ta kuus aastat trellide taga. Ragn-Sellsile tuleb mehel maksta üle 200 000 euro, millele on juba otsa tiksunud üle 4500 euro viivist. Sarapikul tuleb tasuda veel pea 5000 euro eest menetluskulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles