Muusikaauhindade õhtu pakub tähtede paraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vokaalansambel Greip kandideerib Eesti muusikaauhindade galaõhtul kahes kategoorias.
Pärnu vokaalansambel Greip kandideerib Eesti muusikaauhindade galaõhtul kahes kategoorias. Foto: Erakogu

Pärnu noorte vokaalansambli Greip liikmed olid meeldivalt üllatunud, kui sai teatavaks, et sel neljapäeval, 2. veebruaril toimuval Eesti muusikaauhindade tseremoonial nimetati bänd nominendiks suisa kahes kategooria.

Mullu oma esimese plaadi “Üks viis” välja andnud Greip kandideerib aasta parima etno/folk albumi nimetamisel ja nende laul “Vihma loits” aasta parima loo tiitlile.

Greibi liikme Rauno Muttiku sõnade järgi oli žüriis aasta parimate nimetamisel kahte kategooriasse valimine suur üllatus. “Meie jaoks oli teada see, et me küll esineme sellel suurel galaõhtul, aga et me nominent oleme ja lausa kahes kategoorias, tekitas küll sellise positiivse laengu, nagu oleks juba võitnud midagi,” ütles Muttik. “Eks tegelikult see olegi võit omaette, sest kui 165-liikmelises professionaalses žüriis levis selline üksmeel, on see tõeline tunnustus meie jaoks.”

Millega Greip nominendiks nimetamisel žüriile silma-kõrva jäi, ei oska Muttik öelda. “Olen kindel, et üheks oluliseks teguriks oli meie n-ö hitt “Vihma loits”, mis tõi meile tuntuse laiema avalikkuse ees,” arvas Greibi liige. “Mõnes mõttes on see üllatuslik, sest tegemist pole poplauluga, mida iga päev kõikides raadiojaamades mängitakse.”

Põnevusega neljapäeval Tallinna Nokia kontserdimajas toimuvat auhinnatseremooniat ootav Greip teeb praegu regulaarselt proove, et saavutada mahlasem kooskõla ja veelgi parem üksteisetunnetus. “Sel kuul on plaanis Tallinnas stuudios ära käia ja üks uus lugu salvestada. Ja kui kõik läheb plaanipäraselt, on veebruari esimeses pooles oodata meilt uut muusikavideot. Kevade poole on plaanis osaleda mõnel konkursil. Suve tulekuga tuleb hakata vaikselt tuuri planeerima,” andis Muttik ülevaate Greibi tegemistest.

Vokaalansambel Greip on viieliikmeline a cappella laulugrupp, kuhu kuuluvad Pärnu Ülejõe gümnaasiumi endised õpilased Mari Holm, Reimo Kiisk, Karin Leetsaar, Rauno Muttik ja Fred Rõigas.

Neljapäeval toimuvat galaõhtut juhivad Lenna Kuurmaa ja Mihkel Raud. See on jätk traditsioonile, et pidulikku õhtut juhivad tuntud duetid. Eelmisel aastal särasid laval Tanel Padar ja Maarja-Liis Ilus ning üle-eelmisel näitlejate tandem Ivo Uukkivi ja Taavi Eelmaa.

“Mihkel Raud kui tuntud laulja, kitarrist ja Singer Vingeri liige ning Lenna kui eelmisel aastal enim auhindu saanud artist tunduvad sel aastal ainuõige kooslusena,” kommenteeris õhtujuhtide valikut ürituse pressiesindaja Reno Hekkonens. “Lisaks heale lavalisele keemiale hakkasid Lenna ja Mihkel eelmisest aastast ka koos musitseerima, nii et oodata on huvitavat ja teravat auhinnagalat.”

Auhinnad antakse kokku 14 kategoorias ja nominendid järjestas 165-liikmeline žürii.

Muusikaauhindade õhtul astuvad üles Liis Lemsalu, Ines, Getter Jaani, Outloudz, Terminaator, Ewert and The Two Dragons jt.

Üritust kannab üle telekanal TV3.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles