Kevadine loodus kutsub ülinauditavale helimaastikule

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Punarind on eraklik lind ja naaseb rändelt üksinda.
Punarind on eraklik lind ja naaseb rändelt üksinda. Foto: Karl Adami

Kulupruuniga ­ääristatud teed on päikesepaiste ja isegi mõne sooja päeva järel saanud kohati rohelise jume. Juba leiab loodusest värsket söödavat rohelist kraami, mis aitaks kevadväsimust välja juurida. Harilikust naadist enam jahivad kaasmaalased tänapäeval karulauku. Tuleb meeles pidada, et see on siiski kaitsealune taim ja tema küüslaugulõhnaseid lehti tohib loodusest korjata vaid enda tarbeks ehk mõistlikus koguses.

Lehed ja isegi õied on pistnud välja needki ­taimed, mida kas ei korjata või mis on suisa mürgised. Mõnel pool võib silmata juba esimesi arglikke, kuid mürgiseid võsaülaseid oma kaunisvalgeid õisi tuules keerutamas. Need erilised õied kuulutavad mu ­kodukandis aprilli keskpaika ja nende lähedal ojas pidasid rohukonnad äsja valjuhäälselt pulmi. Suure kogu ilmumisel peitusid kõik pulmalised vee alla jäänud rohu rüppe.

Nõnda käitusid konnad iga taevalaotuses lennanud suurema linnu puhulgi. Mõne hetke pärast tõusid kahepaiksed taas veepinnale ja jätkasid pooleli jäänud toimingutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles