Taveteril õnnestus EMil sõiduvõit napsata

Joel Kukk
Copy
Pärnu jahtklubi lipu all seilav Taavi Valter Taveter suutis EMi viimasel päeval esimesena finišisse jõuda.
Pärnu jahtklubi lipu all seilav Taavi Valter Taveter suutis EMi viimasel päeval esimesena finišisse jõuda. Foto: Joao Costa Ferreira

Täna Portugalis Vilamouras lõppenud Finn-klassi purjetamise Euroopa meistrivõistlustel teenis kulla ungarlane Zsombor Berecz, hõbedale tuli olümpiavõitjast britt Giles Scott ja pronksi pälvis šveitslane Nils Theuninck.

Viie päeva jooksul toimus kümme võidusõitu, kus Eesti purjetajatel õnnestus viiel korral finišeeruda esikümnes. Tallinlane Deniss Karpak, kes lõpetas paremates sõitudes kolmandal ja kuuendal kohal, saavutas regati kokkuvõttes 19. koha. Pärnu jahtklubi purjetaja Taavi Valter Taveter sai ühe sõiduvõidu, seitsmenda ja kümnenda tulemuse ning lõpetas tiitlivõistluse 24. kohal.

EMil seilas 49 roolimeest ja esindatud oli 26 riiki.

“Viimane päev läks päris hästi, sain oma karjääri esimese sõiduvõidu,” rääkis esimest hooaega täiskasvanute konkurentsis võistlev Taveter. “Tänu uuele paadile, mastile ja purjele oli kiirus päris hea. Tänan kõiki toetajaid, kes aitasid mul uut varustust osta. Järgmine regatt on samuti Portugalis, Portos ja ma loodan, et suudan seal paremini sõita.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles