ÜLLATUSPOMM Vaprus šokeeris võõrsil Nõmme Kaljut ja teenis klubi ajaloo vägevaima võidu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Vaprus alistas Nõmme Kalju 1:0.
Pärnu Vaprus alistas Nõmme Kalju 1:0. Foto: Svetlana Tšižova/Pärnu Jk Vaprus Facebook

Pärnu Vaprus sepistas jalgpalli meistriliigas suurüllatuse, kui alistas võõral väljakul Nõmme Kalju 1:0.

Enne Sportland Arena kunstmuruväljakul toimunud matši oli suurfavoriit Nõmme: Vapruse suursponsor Coolbet pakkus oma ennustusportaalis pärnakate peale panustajatele 18kordset tagasimakset.

Avapoolaega domineeris Kalju, ent Pärnu värava all midagi ohtlikku korda ei saadetud ja nii mindi puhkepausile 0:0 viigiseisul.

Teisel poolajal läks rajuks andmiseks ja väravavõimalusi oli mõlemal tiimil. 53. minutil tekkis senise mängu ohtlikem moment, kui Nõmme värava all sai peaga löögile Rocco Mõtt, ent Marko Meerits päästis Kalju hullemast. Paar minutit hiljem tekkis suurepärane võimalus Nõmmel, ent Hendrik Vainu oli ülesannete kõrgusel.

69. minutil šokeeris Vaprus Kaljut. Nõmmekate nurgalöögi järel pääses kontrarünnakusse kümmekond minutit varem vahetusest sekkunud Virgo Vallik, kes tegi fenomenaalse esimese puute ja avastas keskringis, et ta on Kalju kaitsjaga kahekesi. 18aastane ründaja võttis kiiruse üles, jooksis vastase lihtsalt üle ja toimetas palli külmavereliselt Meeritsa selja taha. See oli noore palluri neljas mäng tippseltskonnas ja esimene värav! 

Seejuures oli ründaja eelnevas kolmes mänguski pingilt sekkunud ja kogunud vaid 48 minutit.

74. minutil lõi Kalju latti ja lõpumomentidelgi surus kodumeeskond kõvasti, ent Vainu valvatavat väravat ei suudetudki lahti muukida. Nii sai Pärnu klubi ajaloo kaalukaima võidu.

Vaprusel on nüüd nelja mänguga tabelis neli silma: teises voorus mängiti Narva Transiga 1:1 viiki.

Pärnu peatreener Taavi Midenbritt oli 15 minutit pärast lõpuvilet mõistagi heas tujus.

Palju õnne! See on vist teie treenerikarjääri ja ka kogu Pärnu Vapruse vutimeeskonna ajaloo vägevaim võit?

Minu enda oma kindlasti!

Kas nüüd Vaprusel ... Peaks vist olema. Pärnu linnameeskonna aastatel võeti ka suuri ära, aga nüüd, Vapruse ajal pole õnnestunud. Igal juhul suur võit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles