Galerii ⟩ Häädemeestel istusid eksamilaua taha kõik abituriendid

Copy

Häädemeeste keskkoolis asusid täna hommikul kell kümme eesti keele riigieksami tööd kirjutama kõik kuus koolilõpetajat. Olgugi et direktor Aule Kink polnud 40 minutit enne algust veendunud, kas kõik kohale tulevad. Põhjuseks eelmisel nädalal selgunu, et tänavu pole eksamite sooritamine gümnaasiumi lõpetamise tingimus.

Pool tundi enne eksamit hakkasid noored saabuma, näpus veepudel ja mõnel taskus šokolaaditahvel, et lõpu ehk kella 16ni vastu pidada. Carolin Mihhailova, klassi ainuke tüdruk, ütles, et temal enam nii väga närv sees ei ole. Küll möödusid ärevuses viimased päevad enne eksamit. “Süda läks pahaks närvitsemisest. Praegu on juba palju parem olla,” kinnitas ta. 

Carolin pidas paremaks enne eksamit pigem puhata, selmet tuupida viimase minutini. “Lugema peame muidugi uudiseid, et oma silmaringi avardada, aga ei tohi mõelda sellele, et ma nüüd ainult eksami jaoks loen,” avaldas ta. Carolin valmistus eksamiks hoolega: osales märtsis-aprillis Tartu ülikooli eesti keele eksamiks õppimise kursusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles