Sten Õitspuu: Pärnu kui kolme jalaga taburet

, loovpealinna initsiaator
Copy
Maria Rästa taburet "Tibu" seisab kolmel jala, just nagu kujutab Pärnut seismas kolmel taburetijalal või põhimõttel Loovpealinna initsiaator Sten Õitspuu. 
Maria Rästa taburet "Tibu" seisab kolmel jala, just nagu kujutab Pärnut seismas kolmel taburetijalal või põhimõttel Loovpealinna initsiaator Sten Õitspuu. Foto: Eesti Disaini Maja

Pärnu saab areneda, toetudes väärtuste tasandil koostööle, kogukonnale, kasvatades parimaid loovaid probleemküsimuste lahendajaid kohalikus ülikoolis ja luues eri valdkondade sümbioosis loomingulist linnaruumi.

Selle kõige kõrval ei tohi unustada maailmamõõdet. “Mõtle globaalselt, tegutse lokaalselt” – nii tõlgiksin ma šotlasest geograafi, bioloogi, filantroobi ja teerajajast linnaplaneerija Patrick Geddesi ingliskeelse ütluse “Think global, act local”. Nagu taburet toetub teekond kõige eelmainituni kolmele jalale. Jalg number üks on kõrgharidus. Jalg number kaks on füüsiline ruum. Jalg number kolm on koostööstruktuur. Kahel jalal ei seisaks taburet püsti ja kolm on stabiilsem kui neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles