Lugejad hindasid raamatuid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raamatukaupluste kett Apollo selgitas lugejate abiga 2011. aasta parimad eesti autorite raamatud.

Ilukirjandusteoste kategoorias hindasid inimesed Viivi Luige romaani “Varjuteater”. Teise koha vääriliseks pidas publik Indrek Hargla menukit “Apteeker Melchior ja timuka tütar” ja kolmandaks Raimond Kaugveri “Võõra mõõga teenistuses”. Eesti autorite luuleraamatutest valisid lugejad oma lemmikuks Doris Kareva koostatud “Vaikuse lävel. Luulet rasketeks aegadeks”.

Elulooraamatute kategoorias sai ülekaaluka võidu Vahur Kersna “7x7”. Teisele kohale hääletasid lugejad Andrei Hvostovi “Sillamäe passiooni” ning kolmandaks Gerda Kordemetsa ja Anne Tuulingu kirja pandud elulooraamatu “Sulev Nõmmik: Kui näeme, siis teretame!”.

Möödunud aasta parimaks lasteraamatuks valisid lugejad Janno Põldma ja Heiki Ernitsa “Lotte ja kuukivi saladuse”. Sellele järgnesid Aleksei Turovski “Mälumängud lastele: põnev loomariik” ja Olivia Saare “Eesti jõulusalmide ja -juttude kuldraamat”.

Mulluseks parimaks Eesti teatmeteoseks kuulutati Marju Kõivupuu “101 Eesti pühapaika“. Käsiraamatute kategoorias saavutas võidu Aive Luigela “Tervise kokaraamat”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles