Toimetus ootab selle nädala lõpuni noorte võistlustöid

Pärnu Postimees
Copy
Noorte ­arvamuslugude võistluse võitjale antakse auhind üle Johann Voldemar Jannseni sünniaastapäeval. Pildil mullune tseremoonia.
Noorte ­arvamuslugude võistluse võitjale antakse auhind üle Johann Voldemar Jannseni sünniaastapäeval. Pildil mullune tseremoonia. Foto: Urmas Luik

Veel selle nädala lõpuni saavad noored saata oma arvamuslugusid või videorepliike Pärnu Postimehe rajaja Johann Voldemar Jannseni auks korraldatavale ajakirjandusvõistlusele.

Tööde saatmise tähtaeg ­kukub pühapäeval, 25. aprillil.

“Arvamusloo teema on noorte endi valida. Küll on tähtis, et osalejad järgiksid ajakirjandus­eetika reegleid,” ütles Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala.

Arvamuslugude võistlust korraldab ajaleht juba mitmendat aastat ja Erala sõnutsi on noored varasematel aastatel oma tööd kenasti ajakirjandusreeglitele vastavalt vormistanud. “Ilmselt on keskkooli- ja ülikooliajaks noortel ikka pilt silme ees, mida ajakirjanduslik tekst endast kujutab,” leidis ta. Neil, kes selles suhtes siiski ebakindlad, soovitab pea­toimetaja reeglid üle vaadata meedialiidu kodulehelt.

Erala on põnevil, milliseid videorepliike noored võistlu­sele esitavad. “Oleme seda žanri oma toimetusegagi vaid katsetanud,” märkis peatoimetaja, lisades, et loovusele jääb selles kategoorias rohkelt ruumi, ent tehniline taipki on tähtis.

Konkursi täpsemad tingimused on kirjas internetis aadressil www.postimees.ee/tingimused/ajakirjanduskonkurss/.

Töid oodatakse e-posti aadressil voistlus@parnupostimees.ee.

Võitjad kuulutatakse välja 16. mail, Jannseni sünniaastapäeval. Peale aukirja ja lille­kimbu ootab võitjat 200eurone preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles