Raskeid tööõnnetusi juhtub aina vähem

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Tööinspektsiooni juhi Maret Maripuu sõnul vaidlustavad tööandjad enim töötajapoolset erakorralist töölepingu ülesütlemist.

 
Tööinspektsiooni juhi Maret Maripuu sõnul vaidlustavad tööandjad enim töötajapoolset erakorralist töölepingu ülesütlemist.  Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kinnitatud andmetel juhtus Eestis mullu 3622 tööõnnetust. Aasta varasemaga võrreldes on seda umbes kuuendiku võrra vähem. Õnnetuste arv on kahanenud Pärnumaalgi.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnutsi võiks möödunut nimetada töötervishoiu aastaks, sest vähenes nii tööõnnetuste arv kui paranes arusaam tervise hoidmise vajalikkusest töökohal.

„Koroonaviiruse leviku pidurdamiseks hindasid tööandjad riske ja andsid oma parima, et nakatumist vältida. Nõustasime ja kontrollisime aktiivselt koroonameetmete järgimist töökohtades. Nägime nii väga hästi läbi mõeldud tegevust kui vaid inspektori rõõmuks üles pandud desovahendeid. Paraku on nakkus kaval ja murdis mõnel puhul läbi kõige kõrgematest ja tihedamatest kaitsetõketestki,” sedastas Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles