Tiivuline tööline varub eluajaga pool teelusikatäit mett

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Mesindusele kui majandus­harule pühendunud turundavad ka piirkonda, nii nagu Tammiste küla mesinik ­Marek Sein, kes koduväraval seistes oma mesila logoga pange käes hoiab.
Mesindusele kui majandus­harule pühendunud turundavad ka piirkonda, nii nagu Tammiste küla mesinik ­Marek Sein, kes koduväraval seistes oma mesila logoga pange käes hoiab. Foto: Urmas Luik

Sirutan käe meepurgi poole, et maiustada tee­lusikatäie magusaga ja mõte rändab töömesilastele, kes oma lühikese, vaid kuuenädalase eluga jõuavad igaüks toota üksnes pool teelusikatäit mett. Kes tahab, arvutagu, mitme mesilase elutöö oli mullu Eestis saadud saak – 1117 tonni mett.

Mesindus on majandusharu ja arv­andmete järgi suurenes mesilasperede arv 2020. aastaks võrreldes kümne aasta tagusega 81 protsenti. Hobimesinike kõrval on kodumaakonnas sellised tuntud tootjad nagu ­Aare Jõumees ja Maarika Puusepp Uulus, Ülle ja Vahur Talimaa Seljal, Ardi Asten Kurgjal, Raimo Mihkelson Lõpel, Arvi Mölder Ertsmal, Marek Sein Tammistes. Nendega saab silmast silma kohtuda ja suhelda avatud talude päevadel, laatadel, kohapealt meesaadusi ostes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles