Kaks tuttava näoga inglit dikteerivad suvelavastuses Kihnu Virve elukäiku

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Gerda Kordemetsa Kihnu Virvest ajendatud suvelavastust lootsid asjaosalised algul mängida tänavu lauliku sünnisaarel Manijal. Siis mõeldi Kihnu peale. Mõlemal juhul sai takistuseks keeruliseks osutunud küsimus, kuidas teatrisõbrad kohale ja õhtul tagasi mandrile sõidutada. Sestap tulebki esietendus juulis, kui koroona lubab, nüüd hoopis Pärnu Koidula muuseumi aias.

Aastaid Tõstamaa suveteatrit omaloodud ja -lavastatud näidenditega sisustanud ja vahepeal mujal lavastusi teinud Kordemets kirjutas “Kihnu Jenka” üheksale näitlejale ja ütleb, et peategelasega on siin tegelikult veidi segane lugu. “See on selles mõttes teistmoodi näidend, et ma olen siin üsna meelega püüdnud tekitada seda, et peategelane oleks natuke ähmane või muutuv,” lausub ta.

Toomas Lunge abiga on mitmele Kihnu Virve laulule tehtud omad “sättungid”. “Ja siis on meil abiks Kihnust pärit koreograaf Marko Kiigajaan, kes seab meil tantsusamme. Marko ilmselt aitab välja mõelda ka ühe sellise tantsu, mille nimi on “Kihnu jenka”. Näidendi pealkirigi on selles mõttes kahetähenduslik, et ühtepidi tähendab see üht tegelaskuju Jaan Kösterit, teistpidi ongi inimese elu nagu üks jenkatants,” selgitab Kordemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles