Timmo Jereti maratonitulemus andnuks Eesti meistrivõistlustel koha esiviisikus

Märt Pilme
, reporter
Copy
Timmo Jeretile (vasakul) tegi ühel ringil tempot treener Marko Albert.
Timmo Jeretile (vasakul) tegi ühel ringil tempot treener Marko Albert. Foto: Erakogu

Hawaii Ironmaniks valmistuv Pärnu triatleet Timmo Jeret katsetas suurvõistluse eel vormi, kui pani end proovile 42,2 kilomeetri jooksul.

Kui Jeret mullu sügisel triatlonimaailma mainekaimaks võistluseks valmistuma hakkas ja treener Marko Albertiga käed lõi, oli pärnakal kindel plaan enne oktoobrikuist Hawaii võistlust jooksumaratonil osaleda, et treeninguperioodi särtsu tuua ja tehtud tööle tagasisidet saada. Varasem tippmarkki (2:47) oli ajale jalgu jäänud.

Kui esiti kavatses ta joosta mõnel võistlusel, siis õige pea sai selgeks, et koroona tõttu neid lihtsalt ei toimu. Nii märkis 27aastane võhmamees pealinna tänavaile raja maha, võttis kõvad tempomeistrid Kaspar Loogi, Raido Miti, Marko Alberti, Franko Reinholdi ja Urmas Peikeri appi, pani kella käima ja lidus viis ringi ligi kaheksakilomeetrisel ringil.

Ajaks fikseeriti 2:33.48. Selline vägev tulemus andnuks mullustel Eesti maratoni meistrivõistlustel 86 mehe hulgas kõrge viienda koha.

Jeret kirjutas oma fännilehel, et “haamrit” ei tulnudki ja viimasel ringil tõstis ta tempot, mis esiti oli sätitud 3.40 kilomeetri kohta.

“Rahul? Kahtlemata! Pigem üle ootuste hästi! 2:33.48 võtab väga soliidselt kokku minu viimase poole aasta tegemised,” kirjutas sportlane, kes sai täna kinnitust, et vorm on hea ja koostöö treeneriga sujub. “Numbrid räägivad enda eest.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles