Pasta carbonara, elu maailma tipu kodus ja olümpiaunistus ehk Eesti esinumbri seiklused Itaalias

Märt Pilme
, reporter
Copy
Joosep Karlson tunnistas, et otsus minna neljaks kuuks Itaaliasse oli ainuõige.
Joosep Karlson tunnistas, et otsus minna neljaks kuuks Itaaliasse oli ainuõige. Foto: Balint Vekassy

Eesti esikanuutaja Joosep Karlson on viimased neli kuud harjutanud Itaalias. Täpselt nädala pärast saabub 56kordse kodumaa meistri tõetund: kas ühes maailma tipuga treenimine on andnud nii suure tõuke, et esindada Maarjamaad Tokyo olümpiamängudel?

25aastane pärnakas on selle aasta algusest jaganud Põhja-Itaalias Verbania linnas kodu maailma parimate sekka kuuluva aerutaja Carlo Tacchiniga. Õigemini on ta Itaalia esinumbri külaline. Kuidas küll nõnda läks, et 2016. aasta Rio olümpiafinalist ühe eestlase nii pikaks ajaks külla kutsus?

“Initsiatiiv tuli isegi rohkem temalt,” selgitas Karlson. “Carlol on endalgi esimene katseaasta, kus ta pole koondisega koos. Ta oli kümme aastat elanud sellist elu, et kolm nädalat laagris, üks kodus. Otsustas, et vähemalt üheks aastaks sellest aitab: tahab olla kodulinnas ja tegelda oma asjadega. Talle sobis, et keegi tuleks tema juurde treeningupartneriks, Itaalia koondisest ta endale sellist seltsilist ei leidnud. Kirjutas juba novembris, et millal ma tulla saaks.”

Keel suus, toidud käpas

Ehkki üksteist teati juba varem, on 1995. aastal sündinud kanuusportlastest saanud nüüdseks väga head sõbrad. Vendlus ei tugine pelgalt sportimisele, vaid duol on muidki ühiseid huve. Üks neist on näiteks toiduvalmistamine ja Tacchini abiga on Karlsonist saanud kõva Itaalia roogade kulbikuningas.

Pasta carbonara või tiramisu teha nii, et ka itaallane ka rahul oleks? Pole probleemi! Võin Eestis tõestada, kui keegi tahab!” uhkeldas eestlane ja lisas, et sealne keelgi hakkab juba vaikselt külge. “Esimesed kaks kuud õppisin iga hommik viis-kümme minutit äratuseks Duolingoga (keeleõppeprogramm, M. P.) itaalia keelt ja see on päris palju arendanud. Kui poodi lähen, saan juba pea kõigest aru.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles