1,6 miljonit eurot maksva kärestikukeskuskuse rajamiseks algatati arhitektuurikonkurss

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Praegu on Sindis vaid piirkonnas ainulaadne tehiskärestik, tulevikus võiks turiste meelitada aga juba suure veespordikompleksiga.
Praegu on Sindis vaid piirkonnas ainulaadne tehiskärestik, tulevikus võiks turiste meelitada aga juba suure veespordikompleksiga. Foto: Karoliine Aus

Sindi paisu lammutamise järel Pärnu jõele rajatud tehiskärestik on saanud veesportlaste hulgas sooja vastu­võtu osaliseks, kuid et rajatis veel enam inimesi köidaks, plaanib Tori vald ­teha investeeringuid, ehitamaks sinna kärestiku­keskus. Tegemist on võrdlemisi suure summaga, kuid kasu piirkonna mainele ja majandusele võib selle üles kaaluda.

Praeguse hinnangu kohaselt läheb kogu projekt maksma natuke üle 1,6 miljoni euro, millest esimene etapp maksaks 675 000 ja teine 945 000 ­eurot. Milline võiks muljet avaldav kärestikukeskus aga välja näha? See saab ülesandeks arhitekti­dele, kes otsus­tavad osaleda äsja välja kuulutatud konkursil. Võistluse eesmärk on leida lahendus atraktiivsele ja mitmekülgsele jõeruumile, mis vastaks rahvusvaheliste aerutamisvõistluste reeglistikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles