Karskusliit: Kuidas tulla kriisist välja tugevamana?

Copy
Pandeemiaga seotud piirangute ajal on paljud vähendanud oma alkoholitarvitamist.
Pandeemiaga seotud piirangute ajal on paljud vähendanud oma alkoholitarvitamist. Foto: Kristjan Teedema

Pandeemia on toonud meile palju negatiivseid emotsioone ja hetki: haiged ja surevad lähedased, suletud ühiskond, piiratud kultuuritarbimine, lukustatud söögikohad ja baarid. Me oleme pidanud oma elu ümber korraldama, läbi tegema suuri muutusi, mida me kaks aastat tagasi isegi ei teadnud.

Muutuste protsessis on viis etappi: eitus, ignoreerimine, mõtlemine, ahaa-efekt ja elluviimine. Iga etapp on individuaalse pikkusega, kuid nüüdseks oleme paljud saanud aru pandeemiaga seotud muutuste vajadusest ja neid ellu viinud.

Ei saa ju eitada, et toimunud uutuste hulgas on olnud samuti positiivseid hetki. On suurel määral sõltunud meist igaühest, kuidas oleme suutnud ja osanud selle kodu- ja perekeskse perioodi enda kasuks tööle panna. Paljud emad-isad on taas avastanud aktiivse lapsevanema rolli tähenduse. Räägitakse rekordilisest suuskade ja jalgrataste läbimüügist, matka- ja rabaradade külastusest. Paljud on vähendanud oma alkoholitarvitamist ja inimesed on leidnud suletud, umbsetest ruumidest jälle tee vabasse loodusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles