Raske otsus ⟩ Hinnatud transpordijuht esitas ootamatult lahkumisavalduse (5)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuk soovib kolme kuu pärast ameti maha panna.
Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuk soovib kolme kuu pärast ameti maha panna. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud nädalal selgus, et Pärnumaa ühistranspordikeskust (PÜTK) ligemale kuus aastat juhtinud Andrus Kärpuk paneb ameti maha. Uudis tuli paljudele ootamatuna, kuna PÜTKi tüürinud mehe tegusid on hinnatud kogu Eestis.

Andrus Kärpuk on maakonnas sujuva ühistranspordi korraldamise raudvara, kes on lõpetanud tehnikaülikooli transpordi erialal ja tõusnud Pärnu bussipargi pea­direktoriks. Kogemustele toetudes ­seisis ta linna uue bussijaama ehitamise eest ja rajatis tunnistati Pärnu 2018. aasta teoks. Nõnda põhjendas Pärnumaa omavalitsuste liit  2019 aasta alguses Kärpuki Pärnumaa vapimärgi kavaleriks saamist. Tegemist on maakonnas jagatava kõrgeima tunnustusega.

Pärnu Postimehele teadaolevalt on Kärpuki lahkumine seotud asjaoluga, et üks PÜTKi liikmeist on juhi tegevusega pikemat aega rahulolematu. 

Kärpuk jäi oma otsust kommenteerides napisõnaliseks, mainides, et lugu on keeruline ja ta pole valmis rääkima. “Ma ei taha kõmu. Praegu pole õige aeg õli tulle valada, ma ei taha mingit ažiotaaži,” lausus ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles