GALERII ⟩ Osa suvelavastusi jääb ebakindla olukorra tõttu ära

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Järgmisse suvesse on otsustatud lükata ­juba vähemalt kaks suurt suvist lavastust, mis pidanuks publiku ette jõudma sel suvel Pärnumaal. Rohkem leidub siiski neid, kes julgevad oma ettevõetuga jätkata, lootes, et olukord läheb paremaks. Endla Põrgupõhja tuleb.

Lihula linnusemäel loodeti augustis Lihula esmamainimise 810. aastapäevaks vaatajate ette tuua ligemale 100 osatäitjaga rokkooper “Suveöö unenägu”, mis räägib rootslaste sõjaretkest Lihulasse. Lihula kultuurikeskuse direktor Tiina Lobja tõdes, et lavastus kaasab nii ooperisoliste kui hulga inimesi massistseenidesse. Selliseid proove ei ole neil olnud võimalik teha, enam ei jõuakski. Sestap tähistatakse Lihula esmamainimist rokkooperiga tuleval suvel.

Selle aasta juulis oli kavas Lääneranna vallas Pikavere külas tuua publiku ette teatritükk legendaarsest metsavennast Ants Kaljurannast. Mehest, keda mäletatakse rohkem hüüdnimega Hirmus Ants. Lugu jutustab inimeseks olemisest ja jäämisest selles karmis ja lootusetus ajas, valikutest ja valikuvõimaluste puudumisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles